Garmin Communicator Plugin Issue

Bicycle related chatter & discussion
User avatar
geoff m
Posts: 1072
Joined: 13 Nov 2006, 20:41

Postby geoff m » 15 Jan 2014, 13:40

Hi,
I have a new laptop with Windows 8. It won't recognise my Garmin device when I go to download on Strava but allows me to download the correct version of Garmin COmmunicator Plugin to rectify the problem. I do this, save it, and then am able to download from my device which is recognised.

Next day its all back to square 1. No recognition. I have to download the plugin again.

Next day is the same.

I'm starting to feel like Ground Hog day. Any advice

User avatar
Stuart
Posts: 2568
Joined: 11 Mar 2008, 10:43
Location: Dulwich Hill

Postby Stuart » 15 Jan 2014, 14:25

Install Windows 7 ...

User avatar
Dougie
Posts: 755
Joined: 11 Jan 2008, 16:39
Location: Dulwich Hill

Postby Dougie » 15 Jan 2014, 15:22

I copied the .FIT file from the garmin itself (like it is a usb stick) and then manually upload it. It uploads much fasted also, bonus!

User avatar
jonboy
Posts: 353
Joined: 01 Sep 2011, 20:26
Location: Marrickville

Postby jonboy » 15 Jan 2014, 15:59

Or wait for Windows 9 - April 2015...

User avatar
jimmy
Posts: 988
Joined: 13 Nov 2006, 10:15
Contact:

Postby jimmy » 15 Jan 2014, 16:43


timothy_clifford
Posts: 270
Joined: 13 Feb 2012, 19:04

Postby timothy_clifford » 15 Jan 2014, 18:02

What browser are you running? Are you logged into Windows as an administrator? And is that browser running as an administrator (especially for IE)? If not IE, is the browser installed for everyone?

EDIT: A tip from Strava - loading a ride is a lot quicker if you delete old rides off the device. The more rides your device holds, the more work Strava has to do (loading the list of rides is O(n))

User avatar
utopia
Posts: 265
Joined: 18 Nov 2010, 11:24
Location: Canterbury

Postby utopia » 16 Jan 2014, 13:02

Until this is solved, for Strava - you can just upload the ride using the Garmin device as a drive using 'Upload a file directly from your computer.'
Sure you don't get to see a nice picture of your Garmin model and ID#, but it works fine.
(- assuming it's a Garmin 500/510/705/800/810)

I do this when I'm on computer that doesn't have the plugin and I don't want to install the plugin (eg: at work, at a mates house, etc)

Edit : Another tip, similar to what Timothy suggested, you can also ZIP them up as well- I do this by the year-month every now and then.

andrewm
Posts: 362
Joined: 12 Nov 2011, 08:45

Postby andrewm » 16 Jan 2014, 13:30

Never got the communicator plugin to work properly. Just browse and upload the fit file.

Also I find my 500 gets buggier the more rides on it. My fail last Saturday was fixed by deleting my old fit files. Damn thing wasn't even half full.

Buggy thing. Pity they are better than everything else :(


Return to “Conversation”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests